+385 95 770 3270

Opća stomatologija

Estetski ispuni, liječenja zuba te rad s djecom naša su specijalost. Mladi i voljni za rad s djecom, predani vrlo osjetljivim zahvatima liječenja zuba, uz nas stoji i tehnologija. Današnja tehnologija omogućuje nam izvrsne materijale i aparaturu pomoću kojih imamo vrlo visoke postotke uspješnosti stomatoloških zahvata.
Kontakt

Opća stomatologija

Estetski ispuni, liječenja zuba te rad s djecom naša su specijalost. Mladi i voljni za rad s djecom, predani vrlo osjetljivim zahvatima liječenja zuba, uz nas stoji i tehnologija. Današnja tehnologija omogućuje nam izvrsne materijale i aparaturu pomoću kojih imamo vrlo visoke postotke uspješnosti stomatoloških zahvata.
Kontakt
Dobro je znati
Implantati služe za sidrenje budućeg protetskog rada
protetski rad može biti zub / most / proteza ili kombinirani rad
ugradnja implantata provodi se u lokalnoj anesteziji i NE boli
trajanje ugradnje implantata je 20 minuta, često kraće od stavljanja “plombe”,
visok postotak uspješnosti terapije (98%) bez odbacivanja
doživotna garancija na kvalitetu Implantati Ankylos, Germany
Nakon što se završi ugradanja implantata, terapija se ne provodi 3- 6 mjeseci kako bi implantat srastao s kosti čeljusti. Po završetku sraštavanja implatata priprema se zubno meso te se uzimaju otisci za planirani rad.
Brandovi
Estetski kompozitni ispuni
Karijesom oslabljen zub potrebno je vratiti u prvobitno stanje. Moderna stomatologija daje nam izvrsne materijale da saniramo zube poslije karijesa i vratimo im funkciju i estetiku. Pravilnim izborom materijala i boje dobiju se savršeni rezultati. Svi ispuni izrađuju se na anesteziranim zubima poslije čišćenja karijesa. Da bi Vaši zubi zablistali pomoću estetskih ispuna, važno je vrlo dobro poznavati anatomiju zuba, funkciju zagriza te prilagoditi ih obliku lica, susjednim zubima te zubima suprotne čeljusti. Estetski ispuni moraju savršeno prilijegati uz zubno meso da bi ono ostalo zdravo.
Liječenje zuba (endodoncija)
Liječenje zuba koje podrazumijeva čišćenja zubnih kanala, sprječava prelazak infekcije zuba u kost do nastanka cisti i granuloma. Najčešći uzrok potrebnog liječenja je duboki karijes koji je, osim boli i neugode, stvorio upalni proces. Liječenje zuba podrazumijeva čišćenje zubnih kanala u kojima su se nalazili zubni živci i žile. Odstranjivanjem tog rahlog tkiva, zub ostaje čvrst, no avitalan. Svaki zub koji ne stvara upalu, treba ostati jaka žvačna jedinica. Liječenje zuba bezbolan je proces. Osim karijesa, žvačna trauma ili udarac također mogu dovesti do liječenja zuba. Liječenje se provodi pod anestezijom te sprječava zub od vađenja.
Dječja stomatologija
Zdravlje mliječnih zuba je važno za pravilno formiranje čeljusti i trajnih zuba. Ne smiju se zanemariti. Djeci se, kao i odraslima, savjetuje dva puta na dan pravilno četkati zube da bi ih održali zdravima. Preskakanjem navike i nepravilnim četkanjem, riskiramo karijese dječjih zuba. Ukoliko se pojave, treba ih sanirati ispunima. Karijes je bolest koja se može spriječiti i na vrijeme liječiti, stoga je vrlo važno djecu poštediti boli i straha.

Djeca su najbolji pacijentići, najiskreniji i najdraži, zato se trudimo usaditi im zdrave navike i brinemo se da se dobro osjećaju kod nas. Svi naši mali pacijenti nakon uspješne posjete dobiju malu nagradu za hrabrost i izdržljivost.
Česta pitanja

Svako liječenje zuba radi se u lokalnoj anesteziji, jakim anestetikom te NE boli.

Zub može biti iritiran poslije liječenja te može biti osjetljiv.

Oteklina zuba govori o jačini akutne upale. Ukolko se zub ne liječi, upala se povećava i često se očituje oteklinom. Pri većim oteklinama stomatolog će preporučiti antibiotsku terapiju.

Anitibotici u liječenju zuba služe za ublažavanje simptoma no ne mogu izliječiti upalu u kosti koju uzrokuje zub. Da bi se upala izliječila, mora se ukloniti infekcija koja ju uzrokuje.

Lom zuba može se “popraviti” ukoliko nije predubok. Svi lomovi koji su duboko ispod zubnog mesa, osuđuju zub na vađenje. Da bi spriječili lom, na svim liječenim zubima savjetuje se postav nadogradnje i keramičke krunice.

Opsežni karijesi koji dovode do liječenja zuba, uzrokuju veliki gubitak tkiva zuba. Ukoliko veliki dio zuba nedostaje, preporučuje se nedostatak pojačati nadogradnjom. Kako liječeni zubi gube veliku količinu elastičnog kolagenog tkiva, postaju krti i skloni pucanju. Da bi zaštitili zub od loma, preporučuje se sidrenje nadogradnje u korijen zuba zajedno s krunicom.

Zub koji je pretrpio traumu, kandidat je za liječenje zbog ozlijede.

Zdrav, vitalan zub visoko je vrjedniji od liječenog zuba ispunjenog punilima. Liječeni zub s vremenom gubi veliku količinu vode i kolagena te je skloniji pucanju.

Pravilno i redovito održavanje higijene zuba, četkanje zubnom četkicom i pastom s fluorom najvažniji je korak u dnevnoj rutini.

Ukoliko dijete ima vidno zdrav i veseo osmijeh, trebalo bi posjetiti stomatologa po kompletiranju svih mliječnih zuba. Ukoliko dijete ima problema s karijesima, trebalo bi ga na pregled dovesti i ranije.

Mliječne zube najvažnije je četkati redovito. Djeca do 10. godine često nisu manualno spretna te je važno da nakon njihovog četkanja, preciznije zube očetka roditelj. Djeca bi poticajno trebala izabrati svoju četkicu i pastu za zubiće, a preporučuje se mekana četkica te zubna pasta sa fluorom.

Ako imate nekakvih dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite na info@d3implant.com
© Dragaš Dental Design 2022
+385 95 770 3270
cross