Dragaš Dental Design - Adria Dental Group logo
+385 95 770 3270

Opća stomatologija

Estetski ispuni, liječenja zuba te rad s djecom naša su specijalost. Mladi i voljni za rad s djecom, predani vrlo osjetljivim zahvatima liječenja zuba, uz nas stoji i tehnologija. Današnja tehnologija omogućuje nam izvrsne materijale i aparaturu pomoću kojih imamo vrlo visoke postotke uspješnosti stomatoloških zahvata.

Rezervirajte besplatni pregled

Opća stomatologija

Estetski ispuni, liječenja zuba te rad s djecom naša su specijalost. Mladi i voljni za rad s djecom, predani vrlo osjetljivim zahvatima liječenja zuba, uz nas stoji i tehnologija. Današnja tehnologija omogućuje nam izvrsne materijale i aparaturu pomoću kojih imamo vrlo visoke postotke uspješnosti stomatoloških zahvata.

Rezerviraj besplatni pregled

Estetski kompozitni ispuni (bijela plomba)

Moderna stomatologija daje nam izvrsne materijale da saniramo zube poslije karijesa i vratimo im funkciju i estetiku. Pravilnim izborom materijala i boje dobiju se savršeni rezultati. Svi ispuni izrađuju se na anesteziranim zubima poslije čišćenja karijesa. Da bi Vaši zubi zablistali pomoću estetskih ispuna, važno je vrlo dobro poznavati anatomiju zuba, funkciju zagriza te prilagoditi ih obliku lica, susjednim zubima te zubima suprotne čeljusti. Estetski ispuni moraju savršeno prilijegati uz zubno meso da bi ono ostalo zdravo.

Estetski kompozitni ispuni su odlična zamjena amalgamskim tamnim ispunima. Inertni su, ne sadrže teške metale, lako se postavljaju, a bojom i svojstvima odlično imitiraju oblik prirodnog zuba. Kompozitni ispuni prisutni su u stomatologiji godinama, a njihova široka primjena dovodi do proizvodnje sve boljih i boljih materijala. Da bi pratili trendove, moderne kompozitne materijale koristimo i preporučujemo svakodnevno. Pacijenti ih vole zato što vrlo vjerno mogu dobiti saniran zub nakon čišćenja karijesa.

Cjenik

Estetski kompozitni ispuni (bijela plomba)

Liječenje zuba (endodoncija)

Liječenje zuba (endodoncija)

Liječenje zuba koje podrazumijeva čišćenja zubnih kanala, sprječava prelazak infekcije zuba u kost do nastanka cisti i granuloma. Najčešći uzrok potrebnog liječenja je duboki karijes koji je, osim boli i neugode, stvorio upalni proces. Liječenje zuba podrazumijeva čišćenje zubnih kanala u kojima su se nalazili zubni živci i žile. Odstranjivanjem tog rahlog tkiva, zub ostaje čvrst, no avitalan.

Endodoncija zuba u našoj se ordinaciji radi na specijalističkom nivou, jer samo takva precizna i zahtjevna daje dobre rezultate. Svi zubni kanali se liječe i čiste strojnim tehnikama, kontroliraju rendgenom za vrijeme rada te ispunjavaju kvalitetnim termoplastičnim materijalima. Svakom liječenom zubu predlaže se nadomjestak zubnom krunicom da se spriječi njegov lom budući da liječeni zubi gube veliku količinu vode i kolagena te postaju lomljivi.

Sve liječene zube potrebno je kontrolirati rendgenskim slikama budući da isti ne bole, a mogu biti izvor upale u koštanom tkivu.

Cjenik

Dječja stomatologija

Rast mliječnih i trajnih zuba, čeljusti, pravilan redoslijed nicanja, odsutstvo karijesa i naslaga treba se kontrolirati. Djeca ne bi smjela doći kod stomatologa prvi puta u boli i strahu. Prvi posjet trebao bi biti samo informativan da se dijete upozna s ordinacijom, timom i okolinom. Drugi posjet rezerviran je za četkanje zuba, a po potrebi dogovara se idući. Stomatolog provjerava zube, zagriz, način gutanja, pozicije čeljusti. Dijete se po potrebi upućuje ortodontu. Svaki se posjet nagradi jednom malom sitnicom da se naši mali pacijenti osjećaju dobro.

Zdravlje mliječnih zuba je važno za pravilno formiranje čeljusti i trajnih zuba. Ne smiju se zanemariti. Djeci se, kao i odraslima, savjetuje dva puta na dan pravilno četkati zube da bi ih održali zdravima. Preskakanjem navike i nepravilnim četkanjem, riskiramo karijese dječjih zuba. Ukoliko se pojave, treba ih sanirati ispunima. Karijes je bolest koja se može spriječiti i na vrijeme liječiti, stoga je vrlo važno djecu poštediti boli i straha.

Djeca su najbolji pacijentići, najiskreniji i najdraži, zato se trudimo usaditi im zdrave navike i brinemo se da se dobro osjećaju kod nas. Svi naši mali pacijenti nakon uspješne posjete dobiju malu nagradu za hrabrost i izdržljivost.

Dječja stomatologija

Potrebna Vam je stomatološka usluga?

Ispunite kontakt formu kako bi rezervirali svoj termin prvog pregleda koji je kod nas besplatan. Javite nam se, a naši stomatolozi će napraviti početnu procjenu stanja i odrediti potrebnu terapiju.

Rezervirajte besplatni pregled
Obročno plaćanje
Mogućnost plaćanja do 36 rata
Jamstvo kvalitete
Garancija na materijal do 10 godina
Certificirani materijali i postupci
Radiološka kontrola postupaka
Zadovoljni korisnici
Česta pitanja

Svako liječenje zuba radi se u lokalnoj anesteziji, jakim anestetikom te NE boli.

Zub može biti iritiran poslije liječenja te može biti osjetljiv.

Oteklina zuba govori o jačini akutne upale. Ukolko se zub ne liječi, upala se povećava i često se očituje oteklinom. Pri većim oteklinama stomatolog će preporučiti antibiotsku terapiju.

Anitibotici u liječenju zuba služe za ublažavanje simptoma no ne mogu izliječiti upalu u kosti koju uzrokuje zub. Da bi se upala izliječila, mora se ukloniti infekcija koja ju uzrokuje.

Lom zuba može se “popraviti” ukoliko nije predubok. Svi lomovi koji su duboko ispod zubnog mesa, osuđuju zub na vađenje. Da bi spriječili lom, na svim liječenim zubima savjetuje se postav nadogradnje i keramičke krunice.

Opsežni karijesi koji dovode do liječenja zuba, uzrokuju veliki gubitak tkiva zuba. Ukoliko veliki dio zuba nedostaje, preporučuje se nedostatak pojačati nadogradnjom. Kako liječeni zubi gube veliku količinu elastičnog kolagenog tkiva, postaju krti i skloni pucanju. Da bi zaštitili zub od loma, preporučuje se sidrenje nadogradnje u korijen zuba zajedno s krunicom.

Zub koji je pretrpio traumu, kandidat je za liječenje zbog ozlijede.

Zdrav, vitalan zub visoko je vrjedniji od liječenog zuba ispunjenog punilima. Liječeni zub s vremenom gubi veliku količinu vode i kolagena te je skloniji pucanju.

Pravilno i redovito održavanje higijene zuba, četkanje zubnom četkicom i pastom s fluorom najvažniji je korak u dnevnoj rutini.

Ukoliko dijete ima vidno zdrav i veseo osmijeh, trebalo bi posjetiti stomatologa po kompletiranju svih mliječnih zuba. Ukoliko dijete ima problema s karijesima, trebalo bi ga na pregled dovesti i ranije.

Mliječne zube najvažnije je četkati redovito. Djeca do 10. godine često nisu manualno spretna te je važno da nakon njihovog četkanja, preciznije zube očetka roditelj. Djeca bi poticajno trebala izabrati svoju četkicu i pastu za zubiće, a preporučuje se mekana četkica te zubna pasta sa fluorom.

Dragaš Dental Design - Adria Dental Group

DRAGAŠ DENTAL DESIGN d.o.o. za djelatnost dentalne medicine

Sjedište: Osječka 126, 31431 Čepin, Hrvatska |OIB: 24554798643
Registarski sud: Trgovački sud u Osijeku
MBS: 030210968 | MB: 5000203

Zagrebačka banka d.d. Zagreb - IBAN: HR8223600001102731754
Temeljni kapital: 6.620,00 EUR uplaćen u cijelosti
Predsjednik Uprave: Gordan Muškić
 

Telefon: +385 31 555 500 
info@d3implant.com
www.d3implant.com

 

FacebookInstagramYoutube
© Dragaš Dental Design 2024
cross