Dragaš Dental Design Logo
+385 95 770 3270

Politika privatnosti

Ova Politika privatnosti utemeljena na Općoj uredbi o zaštiti podataka
(GDPR) objašnjava koji se osobni podaci prikupljaju u vezi s našim
djelatnostima, kako te podatke obrađujemo, koristimo i štitimo, u koje ih
svrhe upotrebljavamo, kao i Vaša prava povezana s Vašim osobnim podacima.

TEMELJNO NAČELO NAŠEG POSLOVANJA JE PRIVATNOST I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Privatnost pojedinaca i zaštita osobnih podataka temeljna su ljudska prava.
Dužnost nam je brinuti za osobne podatke koje prikupljamo, obrađujemo i
pohranjujemo. Vaši osobni podaci su naša odgovornost i prikupljamo ih i
obrađujemo samo kada je neophodno uz osiguranje sigurnosnih mjera njihove
zaštite.

Stomatološka ordinacija Dragaš Dental Design d.o.o., članica Adria Dental
Group - najveće grupacije dentalne medicine u Adria regiji, drži se
sljedećih načela s ciljem zaštite privatnosti i osobnih podataka svojih
pacijenata i svih osoba čije osobne podatke obrađujemo:

  • Ne prikupljamo više osobnih podataka nego što je nužno potrebno

  • Osobne podatke ne koristimo u svrhe o kojima niste pravovremeno
    upoznati

  • Ne čuvamo osobne podatke ako više nije nužno

  • Nikada ne prodajemo, ne posuđujemo niti distribuiramo osobne podatke

  • Osobne podatke ne šaljemo trećim stranama bez vašeg znanja i ako
    nije zakonito

  • Ne koristimo nikakvu automatiziranu obradu radi donošenja odluka
    niti profiliranje

  • Kontinuirano osiguravamo da su osobni podaci sigurno pohranjeni i
    zaštićeni.

Važno je pročitati ovu Politiku privatnosti i nadamo se da ćete izdvojiti
vrijeme i Vašu pozornost. Trudili smo se da bude napisana što jasnije i da
bude svakom razumljiva sa željom da zadržimo Vaše puno povjerenje u način
kako postupamo s Vašim osobnim podacima.

Ako ćete, nakon što je pročitate, imati daljnja pitanja o zaštiti osobnih
podataka u stomatološkoj ordinaciji Dragaš Dental Design, budite slobodni u
svakom trenutku obratiti se našem Službeniku za zaštitu podataka:

Igor Barlek, CIPP/E, Službenik za zaštitu podataka Adria Dental Group

  • emailom na adresu bi@biconsult.hr ili

  • poštom na adresu Dragaš Dental Design d.o.o., Osječka 126, 31431
    Čepin ili

  • poštom na adresu Adria Dental Group, Ul. Josipa Marohnića 3, 10000
    Zagreb.

​Redovito unaprjeđujemo našu Politiku privatnosti kako bismo unaprijedili i
zaštitu vaših podataka.

Ova Politika privatnosti ažurirana je 19. srpnja 2023.

  1. TKO SMO MI

Stomatološka ordinacija Dragaš Dental Design d.o.o., Osječka 126,
31431 Čepin, voditelj je obrade Vaših osobnih podataka i određuje svrhe i načine
obrada Vaših osobnih podataka te brine o osiguravanju svih mjera sigurnosti
Vaših osobnih podataka, a u odnosu na osobne podatke pacijenata također
nastupa u ulozi zajedničkog voditelja obrade s povezanim društvima –
dentalnim laboratorijem D3 Lab d.o.o., Kralja Tomislava 69, 31431 Čepin i
ostalim dentalnim laboratorijima unutar Adria Dental Group, našom grupacijom
ADRIA DENTAL GROUP d.o.o., Ul. Josipa Marohnića 3, 10000 Zagreb i PROVECTUS CAPITAL
PARTNERS d.o.o., Ilica 1A, 10000 Zagreb.

  1. KOJE PODATKE OBRAĐUJEMO, KAKO i KOLIKO DUGO

Pri prijavljivanju potencijalnih pacijenata na besplatan specijalistički
pregled

U te svrhe neophodni su nam Vaši osnovni osobni podaci (ime i prezime) i
kontaktni podaci (email i telefon) radi učinkovite komunikacije i postizanja
što boljeg razumijevanja Vaših želja i potreba te radi dogovora oko termina
prvog pregleda. Pri tom je dostava dentalne snimke ili ortopana s Vaše
strane svakako dobrodošla, ali isključivo ukoliko ih imate i želite
podijeliti s nama u skladu s pravilima osiguranja zakonitosti postupanja s
podacima o zdravlju kao posebnim kategorijama osobnih podataka prema GDPR-u
uz najvišu razinu sigurnosti obrada takvih osobnih podataka. Ukoliko ipak
odustanete od besplatnog specijalističkog pregleda, trajno ćemo izbrisati
sve Vaše osobne podatke.

Prilikom pružanja usluga dentalne medicine našim pacijentima

Od prvog pregleda i tijekom pružanja usluga dentalne medicine obvezni smo
prikupljati sve podatke o Vašem dentalnom zdravlju uz vođenje kartona
pacijenta, kao i nužan skup osobnih podataka o zdravlju (prisutnost
kroničnih bolesti i eventualnih alergija, zaraza, specifičnosti povezanih s
primanjem anestezije i sl.), neophodan za pružanje dentalnih usluga i
zaštitu Vašeg zdravlja pri provođenju pojedinih specijalističkih tretmana i
kirurških zahvata, u skladu s pravilima osiguranja zakonitosti postupanja s
podacima o zdravlju kao posebnim kategorijama osobnih podataka prema GDPR-u
uz najvišu razinu sigurnosti obrada takvih osobnih podataka.

Tijekom provođenja dogovorenih tretmana te višestrukih zahvata u svrhe
praćenja učinkovitosti pojedinih faza zahvata prikupljamo i fotografije
dentalne slike pacijenata, koje se spremaju isključivo u karton pacijenta.

U Vašem kartonu pacijenta zadržavamo sve podatke relevantne za osiguranje
najviše kvalitete Vašeg dentalnog zdravlja koje smo sukladno zakonskim
propisima u području dentalne medicine obvezni čuvati deset godina nakon
završenog liječenja uz puno poštivanje prava pacijenata na povjerljivost
podataka koji se odnose na stanje zdravlja sukladno propisima o čuvanju
profesionalne tajne, dok se stariji podaci arhiviraju.

U Vašem najboljem interesu i u svrhe osiguranja najviše kvalitete usluga
dentalne medicine uputit ćemo Vas drugoj poliklinici unutar Adria Dental
Group ili koristiti usluge dentalnih laboratorija - članica Adria Dental
Group i pri tom ćemo sukladno zakonskim propisima u području dentalne
medicine i očuvanja profesionalne dentalne tajne proslijediti i Vašu
zdravstvenu dokumentaciju.

Svi članovi našeg tima dužni su čuvati kao profesionalnu tajnu sve što znaju
o Vašem zdravstvenom stanju i pristup svim Vašim osobnim podacima je strogo
ograničen, a sukladno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti obvezni smo Vašim
osobnim podacima dati pristup na zahtjev nadležnog ministarstva, drugih
tijela državne uprave u skladu s posebnim propisima, Hrvatske komore
dentalne medicine i nadležnih pravosudnih tijela.

Nužan skup osnovnih osobnih podataka (ime, prezime, OIB, adresa, izvršena
usluga) u svrhe izdavanja računa za usluge zadržavamo u skladu s
računovodstvenim i poreznim propisima.

Videonadzor

Isključivo u svrhe zaštite sigurnosti naših pacijenata i zaposlenika te svih
osoba koje budu obuhvaćene zakonitim perimetrima snimanja te u svrhe zaštite
imovine i sprječavanja protupravnih radnji usmjerenih prema imovini
ordinacije od krađe, razbojstva, provala, nasilja, uništenja i sl., u skladu
s našim opravdanim i dokumentiranim legitimnim interesom, nadziremo
isključivo prihvatljivi prostor oko i unutar poslovnog prostora ordinacije i
dentalnog laboratorija, čiji su perimetri snimanja jasno označeni lako
uočljivim obavijestima. Snimke videonadzora pohranjujemo u pravilu do mjesec
dana, ovisno o količini snimljenih zapisa na mediju za pohranu, a najduže 6
mjeseci.

Selekcija kandidata za radna mjesta i zapošljavanje

Tijekom postupaka selekcije kandidata i zapošljavanja prikupljamo osnovne
podatke o kandidatima s namjerom sklapanja ugovora o radu, ime i prezime,
adresu stanovanja, email adresu, telefonski broj, obrazovanje i radno
iskustvo te ostale podatke koje nam sami dostavite putem životopisa, kao
skup vaših osobnih podataka važnih za provođenje postupka selekcije i
zapošljavanja. Nakon završetka postupka selekcije, izabrane kandidate
zapošljavamo i pri tom prikupljamo sve potrebne podatke sukladno zakonskim
obvezama, dok zamolbe i osobne podatke neprimljenih kandidata vraćamo na
zahtjev ili trajno uništavamo, a temeljem Vaše privole ih zadržavamo za
eventualnu mogućnost zapošljavanja u budućnosti.

Osobne podatke kandidata za radna mjesta dijelimo s našom grupacijom ADRIA
DENTAL GROUP d.o.o., Ilica 1A, 10000 Zagreb i PROVECTUS CAPITAL PARTNERS
d.o.o., Ul. Josipa Marohnića 3, 10000 Zagreb, kao povezanim društvima temeljem valjanog
legitimnog interesa, u skladu s odredbama GDPR-a.

Pravo potrošača na prigovor

Svakom našem pacijentu osigurano je pravo podnošenja prigovora ili
reklamacije na pružene usluge, pri čemu prikupljamo nužan skup osobnih
podataka podnositelja prigovora i zadržavamo na rok do 12 mjeseci, u skladu
s propisima u području zaštite prava potrošača.

Prikupljanje Vaših osobnih podataka na našoj web stranici

Iako možete koristiti našu web stranicu bez davanja osobnih podataka, kada
nas kontaktirate putem naše kontakt forme u svrhe narudžbe za besplatan
specijalistički pregled ili tretman ili u svrhe eventualnog zapošljavanja,
uspostave poslovnog odnosa ili upita, prikupljamo vaše ime i prezime i email
adresu, a podatak o Vašem telefonskom broju je izuzetno koristan kako bismo
mogli našim povratnim telefonskim pozivom što točnije utvrditi Vaše želje i
potrebe u području dentalnog zdravlja. Sve dok imamo otvorenu komunikaciju u
smislu uspostavljanja suradnje i dogovaranja prvog pregleda, prikupljat ćemo
Vaše osobne podatke te ih brišemo po prestanku daljnje komunikacije, po
isteku svih zakonskih obveza ili prestanku postojanja zakonitih temelja iz
GDPR-a povezanih s obradama vaših osobnih podataka.

Naša web stranica nije predviđena za pružanje usluga maloljetnicima mlađima
od 16 godina te je u tu svrhu neophodno priložiti suglasnost roditelja ili
nositelja roditeljske odgovornosti prije davanja osobnih podataka putem naše
kontaktne forme.

Naša web stranica sadrži i poveznice na druge web lokacije i društvene mreže
(npr. Facebook, Instagram, YouTube) te se na njih ne odnosi ova Politika
privatnosti. Preporučamo da pročitate uvjete zaštite privatnosti svake web
stranice i društvene mreže koju posjetite, a posebno gdje ostavljate
podatke.

Kolačići (Cookies)

Naša web stranica koristi male tekstualne datoteke i postavlja ih na vašem
računalu ili uređaju u svrhu prilagođavanja sučelja Vašeg web preglednika.
Kolačići neophodni za osiguranje funkcionalnosti naše web stranice ne mogu
se isključiti. Uobičajeno se postavljaju kao odgovor na vaše radnje koje
uključuju zahtjev za uslugama, kao što su postavke kolačića, prijava ili
ispunjavanje obrazaca. Za uporabu ostalih kolačića kojima bismo prikupljali
vaše osobne podatke neophodna je Vaša prethodna privola, a i u slučaju
izostanka Vaše slobodne privole Vi i dalje možete u potpunosti koristiti
našu web stranicu i imati neometan pristup do svih njenih sadržaja.

Kolačići neophodni za osiguranje funkcionalnosti naše web stranice ne mogu
se isključiti. Uobičajeno se postavljaju kao odgovor na vaše radnje koje uključuju
zahtjev za uslugama, kao što su postavke kolačića, prijava ili ispunjavanje obrazaca.

  • cookieyes-consent Trajanje: 1 godina Cookieyes - neophodni kolačić

Temeljem Vaše privole naša web stranica koristi slijedeće fukncionalne, analitičke i marketinške kolačiće:

  • _dc_gtm_UA-# Trajanje: 1 dan Google Tag Manager - funkcionalni kolačić
  • _ga Trajanje: 2 godine, Google Analytics - analitički kolačić

  • _ga_# Trajanje: 2 godine, Google Analytics - analitički kolačić

  • _gid Trajanje: 1 dan, Google Analytics - analitički kolačić

  • _hjAbsoluteSessionInProgress Trajanje: 30 minuta, Hotjar - analitički kolačić

  • _hjFirstSeen Trajanje: 30 minuta, Hotjar, analitički kolačić

  • _hjRecordingEnabled Trajanje: sesijski, Hotjar - analitički kolačić

  • _hjRecordingLastActivity Trajanje: sesijski, Hotjar - analitički kolačić

  • _hjSession_# Trajanje: 30 minuta, Hotjar, analitički kolačić

  • _hjSessionUser_# Trajanje: 1 godina, Hotjar - analitički kolačić

  • _hjTLDTest Trajanje: sesijski, Hotjar - analitički kolačić

  • _fbp Trajanje: 3 mjeseca, Facebook - marketinški kolačić

  • _gcl_au Trajanje: 3 mjeseca, Google AdSense - marketinški kolačić

  1. TKO IMA PRISTUP DO VAŠIH PODATAKA

Surađujemo s isključivo pouzdanim poslovnim partnerima koji nam pomažu
pružati i unaprijeđivati naše usluge te činiti našu direktnu komunikaciju s
Vama učinkovitijom. Pristup vašim osobnim podacima pružamo ovlaštenim
vanjskim izvršiteljima obrade u svrhu obrade osobnih podataka u naše ime i
na temelju naših izričitih uputa temeljem sklopljenih ugovora o obradi
osobnih podataka sukladno članku 28. GDPR-a. Ti su partneri obvezni strogo
poštivati obvezu povjerljivosti u skladu s ovom Politikom privatnosti, s
ugovorima koje smo s njima sklopili i u skladu s obvezama iz GDPR-a.

Naši su izabrani vanjski izvršitelji obrade poslovni partneri koji za nas
osiguravaju usluge ostvarivanja kontakta s pacijentima, selekcije kadrova,
IT usluge i usluge održavanja poslovnih aplikacija i sustava, videonadzora i
web i email hostinga, bez kojih ne bismo bili u mogućnosti osigurati
ispunjenje najviše kvalitete naših usluga.

  1. VAŠA PRAVA

U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu ostvarivanja
svojih prava u području zaštite Vaših osobnih podataka. Vaša prava su
slijedeća:

Pravo pristupa osobnim podacima

Imate pravo na pristup svojim osobnim podacima i na informiranost koje
podatke i na koji način obrađujemo, s kojom svrhom i na koji rok. Pružamo
vam mogućnost da dobijete i kopiju svojih osobnih podataka.

Pravo na ispravak osobnih podataka

Imate pravo na ispravak ili dopunu netočnih ili nepotpunih osobnih podataka
koje ste smo prikupili.

Pravo na brisanje osobnih podataka

Imate pravo zatražiti nas da izbrišemo Vaše osobne podatke, kada podaci više
nisu potrebni za ostvarenje svrhe za koju su bili prikupljeni, kada
podnesete opravdani prigovor ili se vaši osobni podaci obrađuju nezakonito.

Pravo prigovora

Imate pravo prigovora na određeno postupanje s Vašim osobnim podacima.
Primjerice, možete uputiti zahtjev da prestanemo obrađivati Vaše osobne
podatke za svrhe izravnog marketinga putem newslettera.

Pravo na ograničenje obrade

Možete zatražiti od nas da ograničimo obradu podataka, primjerice, kada je
brisanje, ispravak ili prigovor u vezi s vašim osobnim podacima na čekanju
i/ili kad nemamo valjanu osnovu za obradu Vaših podataka a želite da ih
zadržimo. Kada je obrada ograničena, Vaši podaci će biti pohranjeni i neće
se dalje obrađivati. Primjerice, ako osporavate točnost svojih podataka,
obrada takvih podataka će se ograničiti dok se ne osigura da su podaci
točni.

Pravo na prijenos podataka

Kada se obrada vrši automatiziranim načinima obrade na temelju ugovora ili
privole, imate pravo primiti osobne podatke koje ste nam dostavili u
strukturiranom i uobičajeno korištenom strojno čitljivom formatu i svojom
odlukom prenositi takve podatke trećim stranama.

Pravo na povlačenje privole

Ako ste prethodno dali svoj slobodan izričit pristanak na javnu objavu
intraoralne fotografije i fotografije lica ili audio/video zapisa na našim
web stranicama ili društvenim mrežama, imate puno pravo u svakom trenutku
povući svoju privolu i mi ćemo izbrisati naše objave Vaših fotografija ili
audio/video zapisa.

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite
slobodni podnijeti zahtjev:

  • putem emaila na info@d3implant.com ili

  • poštom na adresu Dragaš Dental Design d.o.o., Osječka 126, 31431
    Čepin.

Na vaš ćemo zahtjev odgovoriti u najkraćem mogućem roku, a najkasnije mjesec
dana od primitka vašeg zahtjeva. U slučaju nemogućnosti sigurne potvrde
Vašeg identiteta bit ćemo slobodni zatražiti dodatnu provjeru identiteta
podnositelja zahtjeva.

Ako smatrate da naše postupanje s Vašim osobnim podacima nije zakonito, u
svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu -
Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP), Selska cesta 136, 10 000
Zagreb, telefon: 01 4609 000, email: azop@azop.hr.

UNAPRJEĐENJE OVE POLITIKE PRIVATNOSTI

Zadržavamo pravo tekst ove Politike privatnosti povremeno prilagođavati i
unaprjeđivati, prije svega u svrhu poštivanja zakonskih promjena, odnosno, u
slučaju promjena u svrhama i načinima obrade. Međutim, Vaša prava koja
proizlaze iz ove Politike privatnosti ili iz odgovarajućih zakonskih propisa
nećemo ograničavati niti umanjivati. U slučaju da dođe do promjena koja mogu
utjecati na Vaša prava, o tome ćemo Vas obavijestiti pravovremeno i izravno
na primjeren način.

MEMBER OF

DRAGAŠ DENTAL DESIGN d.o.o. za djelatnost dentalne medicine

Sjedište: Osječka 126, 31431 Čepin, Hrvatska |OIB: 24554798643
Registarski sud: Trgovački sud u Osijeku
MBS: 030210968 | MB: 5000203

Zagrebačka banka d.d. Zagreb - IBAN: HR8223600001102731754
Temeljni kapital: 6.620,00 EUR uplaćen u cijelosti
Predsjednik Uprave: Gordan Muškić
 

Telefon: +385 31 555 500 
info@d3implant.com
www.d3implant.com

 

FacebookInstagramYoutube
© Dragaš Dental Design 2024
cross