Dragaš Dental Design - Adria Dental Group logo
+385 95 770 3270

Zubni most

Nadomještanje izgubljenih zuba ima za cilj bolju žvačnu i estetsku funkciju. Gubitak manjeg broja zuba može se nadoknaditi ugradnjom zubnog mosta.
Rezervirajte besplatni pregled

Zubni most

Nadomještanje izgubljenih zuba ima za cilj bolju žvačnu i estetsku funkciju. Gubitak manjeg broja zuba može se nadoknaditi ugradnjom zubnog mosta.
Rezervirajte besplatni pregled

Što je i čemu služi zubni most?

Zubni most je protetski rad koji čini više zubnih krunica koje su međusobno povezane. Primarna svrha je zamjena izvađenim zubima, odnosno popunjavanje praznog prostora između zubi.

Pomoću susjednih zuba nosača, nadomješta se nedostajući zub u jednom komadu keramičkog nadomjestka. Izrada zubnog mosta može se raditi minimalno mjesec dana nakon vađenja zuba i zarastanja rane. Svaki keramički most izrađuje se po točno određenom prostoru, zubima i zagrizu.

Osim zubnih mostova koji se ugrađuju na prirodne zube, imamo i mostove koji su smješteni na implantatima. Ova tehnika primjenjuje se kako se ne bi izrađivao klasični most ili izbjeglo nošenje proteze. Bitna razlika je da se most na implantatima smješta na ugrađeni implantat dok se kod klasičnog mosta moraju brusiti susjedni zdravi zubi. Ugradnjom mosta na implantatima čuvaju se zdravi zubi u čeljusti ili nadomještaju izgubljeni.

Materijali koji od kojih mogu biti izgrađeni:
metal keramika
cirkon keramika
cirkon

Što je i čemu služi zubni most?

Faze ugradnje zubnog mosta

Faze ugradnje zubnog mosta

Inicijalni pregled trenutnog stanja. Prema trenutnom stanju, potrebama i željama pacijenta, digitalno se planira i priprema zahvat.
Uz dodatak lokalne anestezije, zubi se bruse da se pripreme za ležištezubnog mosta. Poslije brušenja zubi se digitalnim scanovima prenose u zubotehnički laboratorij, a pacijentu se izrađuju privremeni zubi.
Da bi bili sigurni u traženo, izrađuju se privremni «plastični» zubi po kojima se izrađuju puno finije keramičke krunice.
Zubni most se na samom kraju cementira na brušene zube kompozitnim cementima koji se ne otapaju te ne može doći do zapadanja hrane, stvaranja plaka ili nastanka karijesa.
Obročno plaćanje
Mogućnost plaćanja do 36 rata
Jamstvo kvalitete
Garancija na materijale do 10 godina
Certificirani materijali i postupci
Radiološka kontrola postupaka

Jeste li kandidat za zubni most?

Nedostaje Vam zub ili uskoro vadite zub, a niste sigurni što je najbolje rješenje kako bi povratili prvotni izgled?

Ispunite kontakt formu i naručite se na prvi pregled koji je kod nas besplatan.

Prvi pregled sastoji se od razgovora pacijenta i doktora implantologa, analize radioloških snimki zuba i čeljusti, utvrđivanja potreba pacijenta, plana liječenja, izrade troškovnika i dogovora o plaćanju te motiviranja i otklanjanja nedoumica.

Rezervirajte besplatni pregled

Jeste li kandidat za zubni most?

Zadovoljni korisnici

Saznajte cijenu zubnih mostova

Cijena ugradnje zubnog mosta nije fiksna te ona može biti nešto drugačija jer ovisi o vrsti materijala koji će pacijent odabrati, koje je trenutno stanje kod pacijenta, što će se sve morati napraviti i sl. Kako biste dobili točan izračun, savjetujemo vas da nam se obratite i dogovorite prvi pregled koji je kod nas besplatan!

Cjenik
Dragaš Dental Design - Adria Dental Group

DRAGAŠ DENTAL DESIGN d.o.o. za djelatnost dentalne medicine

Sjedište: Osječka 126, 31431 Čepin, Hrvatska |OIB: 24554798643
Registarski sud: Trgovački sud u Osijeku
MBS: 030210968 | MB: 5000203

Zagrebačka banka d.d. Zagreb - IBAN: HR8223600001102731754
Temeljni kapital: 6.620,00 EUR uplaćen u cijelosti
Predsjednik Uprave: Gordan Muškić
 

Telefon: +385 31 555 500 
info@d3implant.com
www.d3implant.com

 

FacebookInstagramYoutube
© Dragaš Dental Design 2024
cross