Dragaš Dental Design - Adria Dental Group logo
+385 95 770 3270

Oralna kirurgija

Vađenja zuba i umnjaka, apikotomija, priprema koštanog tkiva za implantologiju, podizanja maksilanih sinusa te operacije cista i granuloma svakodnevna su praksa naše ordinacije dentalne medicine. Uz pravilnu CBCT dijagnostiku možemo prepoznati i liječiti Vašu nelagodu. Oralna kirurgija dio je stomatološke prakse koja ima za cilj otkloniti bol i nelagodu mehaničkim putem. U svojoj praksi primjenjuje moćne analgetike i anestetike te antibiotike da bi omogućili pravilno cijeljenje rana.

Rezervirajte besplatni pregled

Oralna kirurgija

Vađenja zuba i umnjaka, apikotomija, priprema koštanog tkiva za implantologiju, podizanja maksilanih sinusa te operacije cista i granuloma svakodnevna su praksa naše ordinacije dentalne medicine. Uz pravilnu CBCT dijagnostiku možemo prepoznati i liječiti Vašu nelagodu. Oralna kirurgija dio je stomatološke prakse koja ima za cilj otkloniti bol i nelagodu mehaničkim putem. U svojoj praksi primjenjuje moćne analgetike i anestetike te antibiotike da bi omogućili pravilno cijeljenje rana.

Rezerviraj besplatni pregled

3D CBCT dijagnostika

Protokolizirani sustav rada u našoj ordinaciji podrazumjeva vrlo preciznu dijagnostiku. Svim kirurških zahvatima, prethodi CBCT dijagnostika. Novi, digitalni uređaj za trodimenzionalno snimanje zuba sa smanjenom dozom zračenja daje vrlo jasnu sliku stanja zuba, koštanog grebena i upala usne šupljine.

3D CBCT dijagnostika

Vađenje zuba

Vađenje zuba

Vađenje zuba je najveći strah svih pacijenata. No, ne mora biti. Zub koji stvara probleme i upale, bolje je izvaditi i planirati postav novog zuba da se nadomjesti pravilna žvačna funkcija. Prije vađenja, zub je potrebno provjeriti rendgenom da se planira pravilna tehnika vađenja. Svaki zub se prije vađenja anestezira. Kod vađenja se osjeti manipulacija, dodir i slično, no bol ne smije biti prisutna. Nakon vađenja važno je pridržavati se uputa kako bi rana brzo i bezbolno zacijelila.

Svaki zub koji se vadi mora se prvo anestezirati kako bi zahvat bio bezbolan. Osim anestezije, svaki se zub prije vađenja rendgenski dijagnosticira.

Standardno vađenje zuba koje ne podrazumijeva diranje kosti radi se bez antibiotske zaštite. Antibiotsku terapiju uzimaju pacijenti s problematičnim imunosnim sustavom, problemima sa srcem i slično.

Nedostatak jednog zuba nadoknađuje se ugradnjom jednog implantata koji nosi nadogradnju i krunu na implantatu. Izbor krune ovisi o materijalu i željama pacijenta.

Vađenje umnjaka

Umnjak koji nije niknuo i stvara bol

Vađenje umnjaka je standardni proces u stomatologiji. Kod nekih pacijenata umnjaci nikad ne niknu i ne stvaraju probleme. Nerijetko se u kliničkoj praksi vide “zarobljeni” umnjaci koji nemaju prostor za nicanje. S obzirom da nisu niknuli stvaraju probleme, bolove i upale.

Umnjaci koji bole, otiču, guraju susjedne zube, kandidati su za vađenje.

Vađenje umnjaka često je mali kirurški zahvat koji podrazumijeva uklanjanje kosti da bi se uklonio zub.

Kako bi odredili poziciju umnjaka važno ju je odrediti na 3D CBCT-u te tako planski pristupiti vađenju. Kirurg tako zna na koje strukture mora paziti i kako što lakše pristupiti umnjaku. 

Nakon vađenja, važno je pridržavati se predložene terapije i uputa poslije zahvata budući da utječu na cijeljenje rane. Svi oralno kirurški zahvati se rade u lokalnoj anesteziji, a sve rane pomno obrađuju i šivaju da bi rezultirali manjom postoperativnom boli.

Vađenje umnjaka

Prednosti oralno kirurških zahvata kod nas:
precizna dijagnostika i planirani zahvati
lokalna anestezija, medikamentozna terapija
sterilni kirurški materijali
bez čekanja, uputnice, boli i neugodnosti
plaćanje na rate bez kamata
svi zahvati na jednom mjestu
Cjenik

Apikotomija

Apikotomija

Apikotomija je manji oralno kirurški zahvat koji rješava problem zaostale infekcije koja stvara upalu u kosti. Infekcija je zaostala ako se korijenski kanal nije pravilno liječio te je potrebno učiniti apikotomiju. Na samom vrhu kanala mogu se pojaviti ciste i granulom koje je potrebno odstraniti jer odstranjivanjem upalnih procesa sprječava se propadanje i uništavanje koštanog tkiva.

Prije kirurškog pristupa, uvijek zub pokušamo liječiti (endodontsko liječenje) ili radimo reviziju punjenja. Zašto? Infekcija koja prodire u kost dolazi iz korijenskog kanala, a vrlo često je samo liječenje dovoljno za rješavanje upale. No, ukoliko se ipak treba pristupiti kirurški, to se planira po 3D CBCT snimku (moderna verzija rendgena). Kod većih defekata, radi se augmentacija kosti, tj. nadogradnja koštanim supstratima.

Rezervirajte besplatni pregled

Sinus lift

Nedostatak gornjih stražnih zuba gornje čeljusti često osudi pacijenta na nošenje mobilne zubne proteze. Zašto je to tako? Zbog sinusa. Čeljusni sinusi nalaze se iza vaših obraza i na vrhu gornjih stražnjih zuba. To su prazni prostori u kosti ispunjeni zrakom koji komuniciraju s nosnom šupljinom.

Nakon vađenja velikih spomenutih zuba rijetko postoji mogućnost postava implantata u tom području bez nadogradnje kosti. Tada se pristupa podizanju dna sinusa i nadomještanjem „umjetnom kosti“ kako bi se stvorili uvjeti za smještaj dentalnih implantata. Ovisno o veličini defekta, sinus lift se može raditi zajedno sa implantiranjem ili se pristupa odgođenoj implantaciji od 4 – 6 mjeseci zbog zarastanja. Sinus lift kao terapijska metoda zahtjeva CT dijagnostiku, dobru pripremu i spretnost operacijskog tima. Nakon operativog postupka bitno se pridržavati uputa liječnika.

Rezervirajte besplatni pregled

Sinus lift

Cistektomija

Cistektomija

Ciste u čeljusti su upale koje najčešće ne bole, a razaraju koštano tkivo. Mogu biti urođene ili uzrokovane infekcijom.

Obje vrste se preporučuje odstraniti malim kirurškim zahvatom, cistektomijom. Zahvat se planira 3D CBCTom te se izvodi pod lokalnom anestezijom. Kod većih defekata, preporučuje se augmentacija, dodavanje koštanih nadomjestaka.

Rezervirajte besplatni pregled

Potreban Vam je oralno kirurški zahvat?

Ispunite kontakt formu, a mi ćemo vas kontaktirati  kako bi dogovorili inicijalni pregled koji je besplatan

Rezervirajte besplatni pregled
Obročno plaćanje
Mogućnost plaćanja do 36 rata
Jamstvo kvalitete
Garancija na materijal do 10 godina
Certificirani materijali i postupci
Radiološka kontrola postupaka
Zadovoljni korisnici
Česta pitanja

Umnjaci koji bole, otiču, guraju susjedene zube, kandidati su za vađenje.

Vađenje umnjaka često je mali kirurški zahvat koji podrazumijeva uklanjanje kosti da bi se uklonio zub.

Ako se korijenski kanal nije pravilno liječio i zaostala je infekcija u njemu, potrebno je učiniti apikotomiju. Ovaj manji oralno kirurški zahvat rješava problem zaostale infekcije koja stvara upalu u kosti. Svaku upalu u korijenskom kanalu je potrebno liječiti. Na samom vrhu kanala mogu se pojaviti ciste i granulom koje je potrebno odstraniti. Odstranjivanjem upalnih procesa sprječava se propadanje i uništavanje koštanog tkiva. Danas se problem nedostatka koštanog tkiva može nadomjestiti umjetnim materijalom koji potiče koštanu pregradnju.

Svaki zub koji se vadi mora se prvo anestezirati. Osim anestezije, svaki se zub prije vađenja rendgenski dijagnosticira.

Nedostatak gornjih stražnih zuba gornje čeljusti često osudi pacijenta na nošenje mobilne zubne proteze. Zašto? Zbog sinusa. Čeljusni sinusi nalaze se iza Vaših obraza i na vrhu gornjih stražnjih zuba. To su prazni prostori u kosti ispunjeni zrakom koji komuniciraju s nosnom šupljinom. Nakon vađenja velikih spomenutih zuba rijetko postoji mogućnost postava implantata u tom području bez nadgradnje kosti. Tada se pristupa podizanju dna sinusa i nadomještanjem „umjetnom kosti“ kako bi se stvorili uvjeti za smještaj dentalnih implantata. Ovisno o veličini defekta, podizanje dna sinusa može se raditi zajedno sa implantiranjem ili se pristupa odgođenoj implantaciji po zaraštanju od 4 – 6 mjeseci. Sinus lift kao terapijska metoda zahtjeva CT dijagnostiku, dobru pripremu i spretnost operacijskog tima. Nakon operativog postupka bitno se pridržavati uputa liječnika.

Dragaš Dental Design - Adria Dental Group

DRAGAŠ DENTAL DESIGN d.o.o. za djelatnost dentalne medicine

Sjedište: Osječka 126, 31431 Čepin, Hrvatska |OIB: 24554798643
Registarski sud: Trgovački sud u Osijeku
MBS: 030210968 | MB: 5000203

Zagrebačka banka d.d. Zagreb - IBAN: HR8223600001102731754
Temeljni kapital: 6.620,00 EUR uplaćen u cijelosti
Predsjednik Uprave: Gordan Muškić
 

Telefon: +385 31 555 500 
info@d3implant.com
www.d3implant.com

 

FacebookInstagramYoutube
© Dragaš Dental Design 2024
cross