+385 95 770 3270

Implantologija

Implantati se u stomatologiji koriste kako bi se nadomjestio jedan zub i/ili svi zubi. Mogu se ugraditi u obje čeljusti na mjesto zubnog korijena. Izrađeni su od titana i ne izazivaju alergijske reakcije. U našoj ordinaciji možete odabrati zubne implantate s cjeloživotnom garancijom.
Kontakt

Implantologija

Implantati se u stomatologiji koriste kako bi se nadomjestio jedan zub i/ili svi zubi. Mogu se ugraditi u obje čeljusti na mjesto zubnog korijena. Izrađeni su od titana i ne izazivaju alergijske reakcije. U našoj ordinaciji možete odabrati zubne implantate s cjeloživotnom garancijom.
Kontakt
Dobro je znati
Implantati služe za sidrenje budućeg protetskog rada
protetski rad može biti zub / most / proteza 
ugradnja implantata provodi se u lokalnoj anesteziji i NE boli
trajanje ugradnje implantata je 20 minuta, često kraće od stavljanja “plombe”,
visok postotak uspješnosti terapije (98%) bez odbacivanja
izbor implantatnih sustava Dentium, MIS, Nobel Biocare, GC Aadva
Nakon što se završi ugradanja implantata, terapija se ne provodi 3- 6 mjeseci kako bi implantat srastao s kosti čeljusti. Po završetku sraštavanja implatata priprema se zubno meso te se uzimaju otisci za planirani rad.
Brandovi
Zubni implantati
Postupak
Nakon kliničkog pregleda i dijagnostike, po potrebi se zub vadi i pristupa se kirurškom zahvatu kontrolirane ugradnje dentalnog implantata te se priprema meko tkivo oko implantata. Rana se povezuje resoptivnim šavovima te se pacijentu preporučuju mirovanje i hlađene rane u trajanju od 48h. Potrebno je pridržavati se pravila antibiotske i analgetske terapije se higijene rane.
Što nakon implantata?
Nakon nekoliko mjeseci zarastanja tkiva implantata sa koštanim tkivom, isti se kontrolira te se pripremaju za dogovoreni protetski rad. Digitalnim ili analognim otiscima, rad se otprema u dentalni laboratorij. Svaki rad izrađuje se potpuno prilagođeno da savršeno odgovara baš Vama.
Što je All-on-4 metoda?
All-on-4
Koncept ove metode zasniva se na posebno položenim dentalnim implantatima koji nose titan akrilatni most. All-on-4 je fiksni rad koji se radi u dvije faze. Često se naziva “fiksni zubi u jednom danu” jer se implantati poslije zahvata opterećuju privremenim radom, a nakon 3 – 6 mjeseci trajnim mostom. Dobar je izbor pacijentima koji godinama imaju problema sa pomičnim zubima ili nedostatkom zuba.
Što je All-on-6 metoda?
All-on-6
Proširena verzija All-on-4 metode u kojoj je moguće u čeljusnu kost dodati još 2 implantata da bi rad bio stabilniji, dugotrajniji i površinski veći. All-on-6 metode mogu nositi i fiksne keramičke kontrukcije (metal keramika ili cirkon).
Česta pitanja

Implantati su metoda izbora nakon trauma, no ne neposredno nakon nesreće. Budući da najčešće govorimo o traumama u estetskoj zoni, često je potrebno duže cijeljenje tvrdog i mekog tkiva da bi uspješno vratili traženu estetiku.

Krunica na implantatu povezuje se vijčanom nadogradnjom za implantat točno određenom silom. Most sadrži više kruna u jednom komadu te se slično vijkom sidre u implantate.Krune ili mostovi mogu biti u metal keramici ili cirkonu.

Kod dugogodišnje bezubosti, atrofija kosti često dopušta postav 2 ili 4 implantata za stabilizaciju estetske zubne proteze. Implantati se tada opterećuju kopčama ili prečkama koje služe za stabilizaciju proteza. Preporuka je postav 4 implantata jer veći broj stabilizacijskih elemenata čini rad čvršćim i gracilnijim.

Nakon zahvata, implantati se ostavljaju u mirovanju 3 – 6 mjeseci da bi srasli s kosti (osteointegrirali). Nakon toga perioda, mogu se opteretiti novim protetskim radom.

Nakon kliničkog pregleda i dijagnostike, po potrebi se zub vadi i pristupa se kirurškom zahvatu kontrolirane ugradnje dentalnog implantata te se priprema meko tkivo oko implantata. Rana se povezuje resoptivnim  šavovima te se pacijentu preporučuju mirovanje i hlađene rane u trajanju od 48h. Potrebno je pridržavati se pravila antibiotske i analgetske terapije te oralne higijene rane.

Dobar kandidat je svaka osoba koja drži pravilnu oralnu higijenu. Implantate mogu ugraditi samo punoljetne osobe kod kojih je rast i razvoj čeljusti završen. Poželjno je da su zdravi, bez težih kroničnih oboljenja.

Moderna implantologija navodi da je uspješnost ugradnje implantata na visokih 98%. Danas se ugradnje implantata smatraju standardnim zahvatom kao ispuni i slično.

Ugradnja implantata je strogo kontrolirani proces koji se izvodi pod lokalnom anestezijom te ne boli. Nelagoda i bol poslije ugradnje se preveniraju analgetskom i antibiotskom terapijom.

Nedostatak jednog zuba nadoknađuje se ugradnjom jednog implantata koji nosi zubnu krunicu.

Izbor zubne krunice ovisi o materijalu i željama pacijenta.

Ako imate nekakvih dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite na info@d3implant.com
© Dragaš Dental Design 2022
+385 95 770 3270
cross