Ortodont Osijek

Ortodont i aparatić za zube

Ortodontska terapija ima za cilj pravilnu postavu zuba, zagriza i čeljusti. Provodi ju doktor dentalne medicine sa specijaliziranim znanjima iz područja ortodoncije, ortodont. Terapija je namijenjena djeci i odraslima, bez ograničenja dobi. U Hrvatskoj se ova terapija često naziva aparatić za zube. Aparatić za zube biti mobilnog i fiksnog tipa. Želite li ravne zube koji Vas ne sputavaju u smijanju, obratite nam se s povjerenjem!

Tko treba usluge ortodonta i aparatić za zube?

Ukoliko imate:

  • nepravilan položaj i oblik zuba
  • neravne, zbijene, razmaknute ili grbave zube
  • nepravilan položaj čeljusti, velika ili mala čeljust
  • nepravilan zagriz
  • otežano žvakanje
  • slabi i/ili nepotpuni ugriz

Kako se započinje ortodontska terapija?

Svi zubi na početku ortodontske terapije trebaju biti zdravi, a zubno meso uredno. Potrebna je priprema svih zuba i ispuna kako bi terapija bila uspješna. U ortodonciji je vrlo važno redovno održavanje higijene zuba i desni. Sve karijese i loše ispune, zamijenit ćemo prije početka terapije.

Informacije i planove o ortodontskoj terapiji dogovaramo na prvom besplatnom pregledu. Ukoliko je klijent kandidat za terapiju radi se digitalno skeniranje zuba i čeljusti, fotografiranje, retgenska dijagnostika (LL kraniogram, ortopantomogram) i plan terapije. 

Moderni dijagnostički postupci omogućuju nam da maksimalnu individualizaciju Vašeg aparatića. Provodimo terapiju naručujući od naših laboratorija bravice i žice po određenim nagibima zuba da bi što bolje ispravili rotirane i loše postavljene zube. 

Zašto se radi ortodontska terapija?

Cilj ortodontske terapije je  pravilan položaj zuba i čeljusti. Ortodoncija uvelike smanjuje rizik od zubnog karijesa, nastanka naslaga koji uzrokuju upale zubnog mesa i produljuje vijek zuba. Pravilan položaj zuba i čeljusti omogućava i pravilnu funkciju žvakanja. Pravilna funkcija žvakanja rezultira boljom obradom hrane u ustima i olakšava probavu. Uz to, ortodontska terapija smanjuje trošenje trajnih zuba ukoliko su nepravilni u zagrizu.

Mobilni i fiksni aparatić za zube

Klijenti Dragaš Dental Design-a koji imaju fiksni aparatić za zube dobivaju visokoestetske, bijele, kompozitne i keramičke bravice te bijele, manje vidljive žice. Koristimo ove materijale kao bi umanjili vidljivost aparatića i kako bi izbjegli metalan izgled osmijeha za vrijeme trajanja terapije.

Mobilni aparatić za zube namijenjen je najčešće za djecu i adolescente. Mobilni aparatići su vrlo funkcionalni i dobri te zahtijevaju redovito nošenje. Postoje mobilni aparatići za djecu u obliku silikonskih udlaga koji aktivnošću mišića balansiraju postav zuba (Myobrace). Mobilni aparatići za odrasle u su u obliku udlaga (Alignera).

Cijene fiksnih terapijskih postupaka

U ponudi imao 2 vrste terapija; Terapija fiksnim aparatićem za zube ili Six month Smile terapija.

Nepravilnosti u zagrizu i postavi zuba određuju potrebu za orto terapijom u jednoj ili obje čeljusti. Jednočeljusna terapija je rijetka te se najčešće ispravljaju nepravilnosti u obje čeljusti. Možemo Vam ponuditi postav metalnih bravica ili bijelih, keramičkih. Bijele keramičke bravice kod nas prate i estetske bijele žice pa je aparatić vrlo malo vidljiv! 

Cijena fiksnog aparatića je od 6.500 – 7.000 kn za jednu te 12.000 – 14.000kn za obje čeljusti.

Ortodontska terapija / Aparatić za zube može se platiti u gotovini i kartično (do 60 rata).

Poklon uz aparatić za zube

Svi naši pacijenti na dan postave aparatića za zube dobiti će upute i poklon set za pravilno održavanje higijene svojih zuba.

Six months smile

NOVO! Six months smile®

Revolucionarna metoda ortodontskih smart tehnika omogućuje ravne zube za samo 6 mjeseci! Ova metoda namijenjena je ispravljanju estetskih zahtjeva te manjih funkcijskih problema zuba i čeljusti. Rezultati su brzo vidljivi, a terapija prosječno traje samo 6 mjeseci. Six month smiles terapija uključuje nošenje estetskih bravica s tankim bijelim žicama što čini fiksni aparatić malo vidljivim. Six month smiles je idealna terapija ukoliko želimo izbjeći brušenje zuba za krunice i ljuskice. Ova metoda prirodno lijepe zube u kratko vremenu vraća iz nepravilnog položaja u idealan.

Myobrace

Mobilne “Myobrace” udlage vrsta su mišićne terapije kojom aktivacijom mišića djelujemo na zube i čeljusti. Myobrace udlage su napredne silikonske udlage za obje čeljusti. Podsjećaju na sportske udlage. Sustav Myobrace ima cilj korigirati nepravilan postav jezika, zuba i čeljusti aktivacijom mišića. Vrlo je dobra terapija kod pacijenata koji nepravilno gutaju i dišu na usta. Otklanja nepravilne navike, širi zubni luk te ravna zube u idealan položaj. Primarno je namjenjen djeci, no može se koristiti kod nešto starijih pacijenta.

ALIGNER TERAPIJA (Six month smiles aligner)

Nova ortodontska metoda ispravljanja zuba totalno je prozirna! Sastoji se od kompleta udlaga koji kompjutorski savršeno planiraju pomake zuba. Mobilne su i nose se 20 – 22 sata na dan ne ometajući dnevne obaveze i rutine. Vrlo su dobro prihvaćene od pacijenata jer ne ni sadrže žice, ni bravice! Kontrole kod terapeuta su mininalne te je pogodna za pacijente koji ne borave u blizini ortodonta.

 

Dogovorite prvi besplatni pregled i možemo započeti Vašu ortodontsku terapiju.

Javite se u Dragaš Dental Design!

ORTODONT DRAGAŠ DENTAL DESIGN OSIJEK

Saznaj više