Pokrovne proteze na implantatima

Proteze na implantatima

Ugradnjom implantata u bezuboj čeljusti stvara se preduvjet za postavljanjem proteze. Proteze na implantatima preporuča se za pacijente koji nose ili trebaju mobilne proteze. Ova nova vrsta proteza pruža stabilnost proteze u čeljusti jer je fiksirana na implantatima. Proteza na implantatima naziva se još i pokrovna proteza, proteza sa prečkom, proteza na drukerima ili proteza na lokatorima.

Mobilna proteza

Proteza na implantatima je mobilni protetski rad jer se dvaput na dan skida radi higijene usta. Ugrađeni implantati koriste se kao sidrište i mjesto stabiliziranja proteze.  Proteza na implantatima je ugodna za nošenje i “ne pleše” u ustima. Ovakva pokrovna proteza značajno je površinski manja od totalne proteze. Budući da se sidri na implantatima, maksimalno je skraćena na nepcu, ispod usana, obraza i jezika.

Pacijent koji nosi mobilnu protezu na implantatu ne koristi posebna preparate koji učvršćuju protezu na čeljusnoj kosti. Spontane neželjene kretnje u ustima onemogućene su vezama implantata i proteze. Ove proteze su  vrlo čvrste i precizne. 

Mobilne proteze najčešće se rade na 4 implantata jer su tako najstabilnije. Iznimno, mogu se raditi na dva stabilizirajuća implantata. Pokrovne proteze ne pokrivaju nepce niti smetaju podjezičnoj zoni. Što je proteza bolje poduprta, to je površinski manja. Proteze koje izrađujemo sadrže peteroslojne izdržljive kompozitne zube s česticama keramike. To ih čini vrlo trajnima i čvrstima, a estetski superiornima. Sve mobilne proteze su ojačane metalnim skeletima.

 

Zaboravite stare proteze!

Dođite u našu ordinaciju na besplatan razgovor i konzultacije.

Zakažite svoj termin KONTAKT

DRAGAŠ DENTAL DESIGN OSIJEK

Saznaj više