Oralna kirurgija

Vađenje zuba

Vađenje zuba i umnjaka u Dragaš Dental Design Osijek radimo uz pomoć lokalne anestezije i bez boli. Upaljeni zub ili tkivo potrebno je ukloniti kao se upala ne bi širila i izazvala dodatne tegobe. Ponekad nije jednostavno izvaditi zub ili vidjeti upalu. Koristeći najmodernije tehnologije dobivamo potpunu informaciju i vidimo nevidljivo golim okom. Anestezija prilikom vađenja zuba je standardni postupak u našoj stomatološkoj ordinaciji. Učinit ćemo sve kako bi vađenje zuba bilo brzo i bezbolno.

Sinus lift

Nedostatak stražnih zuba gornje čeljusti često osudi pacijenta na nošenje mobilne zubne proteze. Zašto? Zbog sinusa. Čeljusni sinusi nalaze se iza Vaših obraza i na vrhu gornjih stražnjih zuba. To su prazni prostori u kosti ispunjeni zrakom koji komuniciraju s nosnom šupljinom. Nakon vađenja velikih spomenutih zuba rijeko postoji mogućnost implantiranja u tom području bez nadgradnje kosti. Tada se pristupa podizanju dna sinusa i nadomještanjem „umjetnom kosti“ kako bi se stvorili uvjeti za smještaj dentalnih implantata. Ovisno o veličini defekta, podizanje sna sinusa može se raditi zajedno sa implantiranjem ili se pristupa odgođenoj implantaciji po zaraštanju od 4 – 6 mjeseci. Sinus lift kao terapijska metoda zahtjeva CT dijagnostiku, dobru pripremu i spretnost operacijskog tima. Nakon operativog postupka bitno se pridržavati uputa liječnika.

Umnjak koji nije niknuo i stvara bol

Vađenje zuba umnjaka je standardni proces u stomatologiji. Kod nekih pacijenata umnjaci nikad ne niknu/ izađu i ne stvaraju probleme. Nerijetko se uspostavlja dijagnoza impaktiranih i retiniranih zuba umnjaka. Ova dijagnoza opisuje zub koji je ostao zarobljen u kosti čeljusti ili između drugih zuba. S obzirom da nisu niknuli stvaraju probleme, bolove i upale. Osim umnjaka takvi slučajevi su česti i s očnjacima. Ovakve situacije potrebno je liječiti kirurški na način da se zub ili zubi izvade.

Apikotomija, liječenje korijena zuba

Ako se korijenski kanal nije pravilno liječio i zaostala je infekcija potrebno je učiniti apikotomiju. Ovaj manji oralno kirurški zahvat rješava problem zaostale infekcije i neuspješnog liječenje zuba u korijenskom kanalu. Svaku upalu u korijenskom kanalu je potrebno liječiti. Na samom vrhu kanala mogu se pojaviti ciste i granulom koje je potrebno odstraniti. Odstranjivanjem upalnih procesa sprječava se propadanje i uništavanje koštanog tkiva. Danas se problem nedostatka koštanog tkiva može nadomjestiti umjetnim materijalom koji potiče koštanu pregradnju.

 

SAZNAJ ŠTO JE TO D3 Protokol rada