Mobilna protetika

Mobilne proteze mogu biti potpune ili djelomične.

Potpuna proteza nadomješta sve izgubljene zube i tkiva kod potpune bezubosti. Ključan čimbenik prilikom izrade proteze je odabir zubi, koji moraju odgovarati dobi i individualnim karakteristikama svakog pacijenta. U našoj ordinaciji koristimo najkvalitetnije akrilatne zube koji garantraju prirodan osmijeh.

Djelomične proteze izrađuju se u slučaju gubitka većeg broja prirodnih zuba, a sidre se na preostalim zubima u čeljusti. Učvršćivanje i stabilizacija djelomičnih proteza zasniva se na raznim oblicima kopči koje se postavljaju u sklopu kompletnog protetskog rada. Mogu se vezati na prirodne zube ili na metal-keramički most pri čemu čine kombinirani rad. Takvi radovi su vrlo dobro prihvaćeni od strane pacijenata jer su dosta čvrsti i stabilni te dugotrajni.

Pokrovne proteze; Ove se proteze najčešće izrađuju na implantatima, a značajne su po tome što su vrlo stabilne u svojoj poziciji na čeljusti. Spontane neželjene kretnje u ustima onemogućene su vezama implantata i proteze koje su vrlo čvrste i precizne. Te veze mogu biti u obliku posebnih drukera ili prečki. Ove su proteze izvrstan izbor kod bezubih čeljusti.

cerec-sirona-min