Krunice i mostovi za zube

Keramička krunica  za zube

Keramičke krunice su protetski nadomjesci koji se trajno ugrađuju. Krunice se ugrađuju na izbrušen zub ili zubni implantat. Ugrađuju se  s ciljem rekonstrukcije izgubljene funkcije i estetike zuba. Primjenjujemo ih u slučajevima kada je zub oslabljen karijesima, liječenjima ili zbog dotrajalosti protetskog nadomjeska.

Koje vrste keramičkih krunica postoje? Koje su razlike?

Metal-keramičke krunice

Metal-keramičke krunice načinjene od keramike na metalnoj bazi od neplemenitih slitina. Ova vrst keramičke krunice je najdostupnija (cijena).

Potpune keramičke krunice

Potpune keramičke krunice načinjene od posebne staklene keramike. Ove keramičke krunice svojom čvrstoćom i izborom boja izvrsno imitira prirodnu caklinu. Potpune keramičke krunice predstavlja vrhunska dostignuća estetske dentalne medicine.

Cirkonske krunice

Cirkonske krunice su novi tip krunica koje istiskuju metal-keramičke krunice. Cirkonske krunice za zube načinjene su na cirkonskoj bazi zbog iznimnih fizikalnih i estetskih svojstava. Za izradu ovog tipa krunica potrebna je specijalizirana tehnologija koja se naziva Cad Cam. Cirkonske krunice i Cad Cam tehnologija dostupna je u ordinaciji Dragaš Dental Design Osijek.

Most / Mostovi za zube

Most ili mostovi za zube su dentalni nadomjesci koji popunjavanju prazan prostora zbog gubitka zuba.

Most za zube sastoji se od keramičkih krunica koji imitirajući prirodan zubni niz popunjavaju prazan prostor između zuba. Most za zube  obuhvaća brušene i izgubljene zube u zubnom nizu. Most za zub izrađuje se od metal-keramike ili cirkon-keramike u boji i veličini prirodnih zuba.

Koja je cijena keramičke krunice i mosta?

Saznaj OVDJE

radno vrijeme ordinacije 

pon/čet 12:00 -20:00 h

uto/sri/pet 07:30- 15:30 h

subotom po dogovoru

DRAGAŠ DENTAL DESIGN OSIJEK

Saznaj više